Wednesday, 26 October 2016

ေဂြးေတာက္ရြက္ႏွင့္ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳ


ေဂြးေတာက္ရြက္ႏွင့္ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳ
**************************************
ေဂြးေတာက္ရြက္ရဲ႕ ခါးသက္သက္ အရသာနဲ႔ ၾကက္သားရဲ႕ အခ်ိဳဓာတ္နဲ႔ ေရာစပ္ၿပီး ခ်က္ေသာက္တဲ့ ၾကက္ေဂြးလို႔ ေခၚတဲ့ ဟင္းခ်ိဳတစ္မ်ိဳးဟာ အခုလို မိုးေအးေအးမွာ ေသာက္လို႔ေကာင္းမယ့္ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။ အခုအခ်ိန္မွာ ေဂြးေတာက္ရြက္ ႏုႏုနဲ႔ ၾကက္သားကို အရိုးနဲ႔ ခ်က္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္လည္း ျဖစ္တာေၾကာင့္ဒီလို ရာသီဥတုနဲ႔ လိုက္ဖက္လည္း ညီပါတယ္။

ေဂြးေတာက္ရြက္ဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္တဲ့ အရြက္ဆိုတာ သတိထားမိခ်င္မွ ထားမိပါလိမ့္မယ္။ ေဂြးေတာက္ရြက္ဟာ ၀မ္းမီးကို ေကာင္းေစၿပီး အစာေၾကလြယ္ေစပါတယ္။ အမ်ိဳးသားေတြ အတြက္ ဒူလာေကာင္းၿပီ အမ်ိဳးသမီးေတြ အတြက္ ေသြးသား မွန္ကန္ေစပါတယ္။ ေလေအာင့္ေလထိုး ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အျပင္ အရက္ၾကာရွည္စြာ ေသာက္သံုးသူေတြကိုေဂြးေတာက္ရြက္နဲ႔ ၾကက္ရိုး ဟင္းခ်ိဳနဲ႔ ကိုယ္အအတြင္းမွာ ရွိတဲ့ အဆိပ္ အေတာက္ေတြကို ေျပေပ်ာက္ေစပါတယ္။ ေဂြးေတာက္ရြက္ရဲ႕ ခါးသက္သက္ အရသာဟာ ခံတြင္းကို ၿမိန္ေစတာေတာ့ အမွန္ပါပဲ။ ေဂြးေတာက္ရြက္ကို ျပဳတ္ၿပီး တို႔စရာ အေနနဲ႔ စားလို႔ ရသလို ေဂြးေတာက္ရြက္ကို ၾကက္ဥနဲ႔ ေၾကာ္စားလို႔လည္း ရပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
*************
ၾကက္ရိုး
ေဂြးေတာက္ရြက္
ဂ်င္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ  /နီ
ဆား
ဟင္းခတ္မႈန္႔

ခ်က္ျပဳပ္နည္း
***************
ၾကက္သားထက္ ၾကက္ရိုးနဲ႔ ခ်က္တာဟာ ပိုခ်ိဳေစၿပီး ၾကက္ရိုးေလးပါ ကိုက္လို႔ ေကာင္းေအာင္ပါ။ ၾကက္ရိုးေတြကို ေရေဆးၿပီး ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြနဲ႔ အရင္ ျပဳတ္ထားရပါတယ္။ အရိုးကို ႏူးလာေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။ အရိုးႏူးလာရင္ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိပ္ျခမ္းၿပီး အဖတ္ေလးေတြ ခြာထားပါ။ အေပါ့အငံ ျမည္းၿပီး ခဏ မီးပိတ္ထားပါ။ ေဂြးေတာက္ရြက္ကို အရြယ္ေတာ္ လွီးၿပီး ဆားနဲ႔ နယ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ အခါးပိုသက္သာေအာင္ ဆားနဲ႔ နယ္ၿပီး အခါးရည္ေတြကို ညွစ္ခ်ပစ္ပါ။ အရြက္ကို စိမ္းစိမ္းေလး စားခ်င္ရင္ေတာ့ ေသာက္ခါနီးမွ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ျပန္ေႏႊးၿပီး အရြက္ခတ္ေသာက္ရင္ စိမ္းစိမ္းေလးနဲ႔ အရသာ ရွိတဲ့ ဟင္းခ်ိဳ တစ္ခြက္ရပါၿပီ။

Credit : : LuLucooking

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © FOODCLUB13 Design by H.M