ဂဏန္းမဆလာ
============
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
===========
၁။ ကဏန္း - အေကာင္ၾကီး ၄ေကာင္ (အေပၚအခြံဖယ္ၿပီးသန္႔စင္ေအာင္လုပ္ထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ဥ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ဓါးျပားရိုက္ပါ)
၄။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ သံပုရာရည္ - ၁ဇြန္း
၈။ ၾကက္ဥ - ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၉။ စပါးလင္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၀။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၂။ ငရုပ္သီးစိမ္း - ၄ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
========
၁။ အရင္ဆံုး သန္႔စင္ထားေသာ ကဏန္းမ်ားကို အေရာင္လွေအာင္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ထည့္ေၾကာ္ေပးၿပီး ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း)ခန္႔ ထည့္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ႏွင့္ စပါးလင္တို႔ကို ဆီသတ္ေပး ပါ။
၃။ ၿပီးမွ နႏြင္းမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) ႏွင့္ မဆလာ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ) ထည့္လိုက္ပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၊ ၾကက္သားမႈန္႔ႏွင့္ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥမ်ားကိုေမႊတံျဖင့္ ခပ္နာနာေလးေမႊေပးရင္း ေလာင္းထည့္လုိက္ပါ။
၅။ ၿပီးေနာက္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ကဏန္းမ်ားကို ထည့္ကာ ေရာေမႊေပးပါ။တည္ခင္းမယ့္ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဆလပ္ရြက္မ်ားခင္းျပီး အလွဆင္ကာ အရသာရွိတဲ့ ကဏန္းမဆလာခ်ဥ္စပ္ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္☆မိမိႏွစ္သက္ရာအသားမ်ားျဖင့္လည္းခ်က္ျပဳပ္ႏိုင္ပါသည္☆
ျပန္လည္မၽွေဝသည္။
0 comments:
Post a Comment