စီခၽြမ္ၾကက္/ဝက္/ပုဇြန္ကုန္းေဘာင္
========================
ရိုုးရိုုးကုုန္းေဘာင္ခ်က္နည္းကိုုဘဲ ဆီအစားထိုုးသံုုးထားပါတယ္။ အသားနယ္တဲ့ေနရာမွာေတာ့ပံုုစံေလးေျပာင္းျပီး Hoa Jao ငရုုတ္ေကာင္းအမွဳန္႔ေလးနဲ႔နယ္ျပီး အရသာတိုုးေအာင္ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
===========
၀က္သား (အတံုုးေသးေသးေလးမ်ားလွီးထားပါ) ၁၀ သား
Hoa Jao ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) တစ္၀က္
တရုုတ္မဆလာ အနည္းငယ္
ခရုဆီ (စားပြဲဇြန္း) ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္
သၾကား အနည္းငယ္
(ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုုးေရာနယ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ)
ဂ်ံဳ (စားပြဲဇြန္း) ၂ ဇြန္း
ေကာ္မွဳန္ (စားပြဲဇြန္း) တစ္၀က္
(ေကာ္မွဳန္႔နဲ႔ဂ်ံဳမွဳန္႔ေရာျပီးေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးသမေအာင္ေမႊထားေပးပါ)
စီခၽြမ္ငရုုတ္ဆီ (စားပြဲဇြန္း) ၅ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ (အခြံမာပါဒါးျပားရိုုက္ျပီး) ၄ တက္
ၾကက္သြန္နီအေသး (ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး) ၃ လံုုး
ငရုုတ္ပြ ေျခာက္ (အေစ့ထုုတ္ျပီးပိုုင္းထားပါ) ၃ ေတာင့္
သီဟိုုဠ္ေစ့ ၁၀ ေစ့
ပန္းငရုတ္ပြစိမ္း ႏွင့္ အနီ(အေစ့ဖယ္ျပီးလွီးထားပါ) ၁ လံုုး
ဆား အနည္းငယ္
သၾကား အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ (ပါးပါးလွီးျပီး) ၂ ပင္
ခ်က္နည္း
=======
၁။ ဆီအပူေပးျပီး အရုုတ္ေျခာက္မ်ားၾကြပ္လာေအာင္ေၾကာ္ေပးျပီးဖယ္ထားပါ။
၂။ အရသာႏွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကိုု ဂ်ံဳမုုန္႔ႏွစ္ျဖင့္ေရာျပီးဆီပူမွာအေရာင္ညိဳလာသည္အထိ
ေၾကာ္ေပးပါ။ အေအးခံထားပါ။
၃။ ေၾကာ္အိုုးေနာက္ထပ္တစ္လံုုးမွာ ဆီလက္က်န္ျဖင့္ ၾကက္သြန္ ျဖဴ နီမ်ားဆီသတ္ေပးပါ။ သီဟိုုဠ္
ေစ့ပန္းငရုတ္ပြမ်ားထည့္ပါ။
၄။ ေၾကာ္ျပီး၀က္သားမ်ားထည့္ေမႊေပးပါ။ ဆား၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္တိုု႔ကိုုမီးအရွိန္ျပင္းျပင္းေပး
ထားစဥ္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ မီးေလွ်ာ့၊ ငရုုတ္ေကာင္ျဖဴမွဳန္႔ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမိတ္တိုု႔အေပၚမွျဖဴးေပးျပီး သံုုးေဆာင္ႏုုိင္ပါျပီ။
0 comments:
Post a Comment