Wednesday, 14 September 2016

ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္


ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္
===========
ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္အစာ လုပ္ရန္ (လူ၃-၄ေယာက္စာ ေကာ္ၿပန္႔၁၂ခုေလာက္စာ)
၁။ မံုလာဥနီ ဥ အရြယ္ေတာ္ တစ္ဥ ေသးေသးပါးပါးေလးတြ လွီးထားပါ။
၂။ေဂၚဖီတစ္စိတ္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ပဲပင္ေပါက္ ပံုတြင္ၾကည္႕႔ပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၅ၿမိတ္ေလာက္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၅။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃-၄မႊာေလာက္ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၆။ ငရုပ္ေကာင္းမွုန္႔ အၿဖဴေရာင္ (white pepper) အနည္းငယ္။
၇။ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္၊ ဟင္းခ်ိဳမွုန္႔(စားတတ္ရင္) ၊ သင္႔သလို
၈။သၾကား စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း။
၉။ ဆီ စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ မီးအေနေတာ္ ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းတာထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ခုနက လွီးခြ်တ္ထားတဲ႔ အစာေတြထည္႔ၿပီးေမႊေပးပါ။ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ဟင္းခ်ိဳမွုန္႔ ၊ သၾကား၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ လိုသလိုထည္႔ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ သိပ္မႏြမ္းခင္မွာ ခ်ၿပီး ပန္းကန္တစ္ခုနဲ႔ေကာ္ထားပါ။ အစာေၾကာ္က အရည္ေတြ ထြက္လာတတ္ပါတယ္။ အဲဒီအရည္ေတြက လိပ္လို႔ မေကာင္းလို႔ ေရစစ္ထားရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။

Share:

Related Posts:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © 2025 FOODCLUB13 Design by H.M