Friday, 16 September 2016

Spaghetti marinara


Spaghetti marinara
================

ပါ၀င္ပစၥည္း
=========
Spaghetti 180 gm
Pasta tomato 200gm
Parmesan cheese 30gm
ပုဇြန္ (prawns) 3 pie
ကင္းမြန္(squid) 4 pie
ဂံုးခ႐ု (mussel) 4 pie

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
===========
Spaghetti ကိုေရပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ေရေႏြးထဲကို၅မီနစ္ေလာက္ျပဳတ္ၿပီးစမ္းၾကည့္ပါအပ္ခ်ည္မွ်င္တစ္ခုစာေလာက္က်န္ရင္ျပဳတ္တာကိုရပ္ပီးဇကာျဖင့္ဆယ္ပီးေ၇စစ္ထားပါ။သူရဲ႕အေလးခ်ိန္ေတြကိုတိုင္းတာေတာ့မေျပာေတာ့ပါဘူး။ေ၇စစ္ၿပီးရင္ကြၽန္ေတာ္တို႔ေျပာင္းဖူးဆီအနည္းငယ္နဲ႔မကပ္ေအာင္နည္းနည္းထည့္ၿပီးထားလိုက္ပါၿပီးရင္ပန္ထဲထည့္ၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။

parmesan cheese ေလးထည့္ခဏေမႊလိုက္ေနာက္ကေနpasta Tomoto ေလးထည့္ ပုဇြန္ကင္းမြန္ဂံုးခ႐ုလိုက္ထည့္(အနည္းနည္းေလးျပဳတ္လိုက္)မက်က္တက်က္ပဲအမ်ားႂကီးမလိုဘူး။ေနာက္ၿပီးရင္ပန္ထဲမွာေသခ်ာခဏဇြန္းနဲ႔ေဆာ့ေတြနဲ႔အသားေတြကပ္ေအာင္လိမ့္ပါခင္ဗ်ာ။ေဆာ့အႏွစ္ေတြနဲ႔အသားေတြကပ္ပီဆိုမွspaghettiေလးထည့္ေမႊပါ။လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းတဲ့ spaghetti marinara ေလးကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါပီ။

(Parmesan cheese/Pasta Tomoto sauce ကိုCity Mart တြင္ဝယ္ယူႏိုင္ပါၿပီ)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © FOODCLUB13 Design by H.M