Monday, 2 January 2017

အသားကင္သုပ္(ခ်ဥ္စပ္)

အသားကင္ သုပ္(ခ်ဥ္စပ္)
******************
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
***************
အသားအျပားကင္အတြက္က ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အသား ပါးပါးေလးကိုု ဆားနွင့္ ငရုုတ္ေကာင္း ထည့္ျပီး မကပ္တဲ ့အိုုးေပၚမွာ တျပားစီထည့္ရ်္ ကင္ပါ။
၁ ပြဲစာ သုုပ္၇န္အတြက္
၁။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၂။ ငရုုတ္သီး - ၅ ေတာင့္
၃။ နံနံပင္ - ၁၅ ပင္
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ သံပုုရာသီး - ၁ ျခမ္း
၇။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အသား - တပြဲစာ
၈။ ငရုုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
********
၁။ အသားကလြဲျပီး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္ (blender) (သိုု ့) ျကိတ္စက္ (food processor)ထဲထည့္ျကိတ္ပါ။ မရွိလွ်င္ ေထာင္းလိုု ့လဲ၇ပါတယ္။
၂။ ျပီးလွ်င္ အတုုံးအေသးေလးေတြလွီးထားေသာ အသားကိုု ျကိတ္ထားေသာ အစာပလာေတြျဖင့္သုုပ္ပါ။
၃။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အသားကင္သုုပ္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

အသားကင္သုုပ္အတြက္ အစာပလာကိုု ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္ (blender) (သိုု ့) ျကိတ္စက္(foodprocessor) ထဲထည့္ျကိတ္ရင္ ပိုုအဆင္ေျပပါတယ္။ အဲတာေတြမရွိ၇င္ေတာ့ ေထာင္းျပီးလုုပ္ရင္လဲရပါတယ္။ အ၇မ္းစားေကာင္းတဲ ့နည္းေလးမိုု ့လိုု ့လုုပ္စားျကည့္ပါ။

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © FOODCLUB13 Design by H.M