Tuesday, 10 January 2017

အသားကင္၊ ကလီစာအကင္

့အသားကင္၊ ကလီစာအကင္
********************

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
**************
၁။ မိမိႏွစ္သက္ရာအသား (သို ့) ၾကက္/ဝက္ နွလုံး (သို ့) ျကက္/၀က္ အသည္း
   ၁ေပါင္ (ျကက္အျမစ္ကို သုံးရင္ အ၇မ္းမာပါတယ္)
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၃။ သျကား(သို ့) ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ဆႏြင္း -လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေလးပုံ သုံးပုံ
၅။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံ သုံးပုံ
၆။ မဆလာ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံ သုံးပုံ
၈။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္ (ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။)
၉။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (ကင္မည္ဆိုရင္ ဆီမလိုပါ။)

  ျပဳလုပ္နည္း
*********
၁။ အသားကိုကင္ ဘို ့ဆိုရင္ အတုံးေလးေတြတုံးပါ။ အိုးေပၚမွာ လွိမ့္ဘို ့အတြက္ကေတာ့ အပါးေလးေတြ လွီးပါ။ ျကက္နွလုံးကို ဒီအတိုင္းပဲထားပါ။ အသည္း အတြက္ကေတာ့ အ၇မ္းအပါးလွီးရန္မလိုပါ။ အေနေတာ္တုံးပါ။

၂။ အသား(သို ့)ကလီစာမ်ားကို ဆီကလြဲျပီး က်န္တာေတြနဲ ့နယ္ျပီး၇င္ နွပ္ထားပါ။ အနည္းဆံုး ၂နာ၇ီခန္ ့နွပ္ထားပါ။

၃။ ကင္မည္ဆိုရင္ တဖက္ကို ၂ မိနစ္ခန္ ့ကင္ပါ။

၄။ မကပ္တဲ ့အိုးေပၚမွာ လွိမ့္မည္ဆိုရင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း၁ ဇြန္းကို အိုးထဲထည့္၊ ဆီပူလာရင္ အိုးထဲကို အသား(သို ့) ကလီစာကို တ၀က္ထည့္ပါ။ ၅ မိနစ္ခန္ ့ဆီပူမွာလွိမ့္ပါ။ ျပီးရင္ ေနာက္တေခါက္ အသားကိုမလွိမ့္ခင္ အိုးကို သစ္သားေယာင္းမနဲ ့အမည္းေတြကို ျခစ္ခ်ျပီးေရျပန္ေဆးပါ။ ဆပ္ျပာနဲ ့ေဆးရန္မလိုပါ။ ျပီးရင္ အိုးပူေအာင္ျပန္ထားျပီး အိုးပူရင္ ဆီထည့္ျပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း က်န္တ၀က္ကို လွိမ့္ပါ။

၅။ အိုးေပၚလွိမ့္ထားတဲ့ အသားေတြကို တုတ္ေခ်ာင္းေလးေတြမွာထိုးလိုက္ရင္လဲ လွပါသည္။

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © FOODCLUB13 Design by H.M