Tuesday, 10 January 2017

ဖက္ထုပ္ေကာ္ျပန္႔စိမ္း


ဖက္ထုပ္ေကာ္ျပန္႔စိမ္း
***************  
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္ျပား                 ၅ခ်ပ္(ညႇပ္ေခါက္ဆြဲအခ်ပ္)
ၾကက္သား             ၂၀သား(အေရျပားအရိုးလြတ္)
ဟင္းသီးဟင္းရြက္    ၃၀သား(ေဂၚဖီ၊မုန္ညင္းထုပ္၊မုန္လာဥနီ/ျဖဴ၊ႏိုကိုဥ ... စသည္မိမိႏွစ္သက္ရာ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္       ၂ပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ          ၄တက္
သၾကား                စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔               စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
တရုတ္မဆလာ      စားပြဲဇြန္း၁/၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္    စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
ဆီ                      စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ဆား
အသားမႈန္႔

  ျပဳလုပ္နည္း
**********

၁။  ၾကက္သားကိုပါးပါးေသးေသးလွီးၿပီးဆား၊အသားမႈန္႔၊ပဲငံျပာရည္တဝက္ထည့္ၿပီးႏွံ႔ေအာင္နယ္ၿပီးနာရီဝက္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။

၂။  ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုေရေဆးၿပီးေရစစ္သြားရင္အေနေတာ္အရြယ္လွီးျဖတ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကိုဓားျပားရိုက္ၿပီး ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ။

၃။  ေကာ္မႈန္႔ကုိေရဆန္ျခင္ခြက္၃/၄နဲ႔သၾကားပါထည့္ၿပီးေရာေဖ်ာ္ေပးပါ။

၄။  ေၾကာ္မည့္အိုးကဆီပူလာရင္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုဆီသတ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴႏြမ္းရင္အသားထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။အနံ႔ေမႊးလာရင္အသားႏူးေလာက္ရံုသာေရေႏြးထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ခ်က္ပါ။အသားရကာနီးရင္ဟင္းရြက္မ်ားကိုဆား၊အသားမႈန္႔နဲ႔က်န္တဲ့ပဲငံျပာရည္ထည့္ၿပီးႏွံ႔ေအာင္ေမႊၿပီးေၾကာ္ပါ။

၅။  ဟင္းရြက္မ်ားရကာနီးရင္တရုတ္မဆလာနဲ႔ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊခ်က္ပါ။အရသာအေနေတာ္ၿပီးေကာ္ရည္ဆူရင္ဖက္ထုပ္အတြက္အစာရပါၿပီ။

၆။  ဖက္ထုပ္ေပါင္းမည့္ေပါင္းအိုးကေရပြက္ပြက္ဆူကာနီးရင္ ဆန္ျပားကိုဗန္းတစ္ခ်ပ္မွာျဖန္႔ၿပီးအလည္မွာအစာ၅ပံု၁ပံုကိုထည့္ၿပီးအနားေလးဖက္ကိုအစာေပၚအုပ္ၿပီးေခါက္လိုက္ပါ။

၇။  အစာထည့္ၿပီးတဲ့ဖက္ထုပ္၅ခုကိုေပါင္းမည့္အိုးကဗန္းမွာစီၿပီးထည့္ပါ။ထပ္ၿပီးမထည့္ရပါ။ေပါင္းအိုးထဲကေရေႏြးဆူဆူမွာတဖက္ကို၂မိနစ္ခန္႔နဲ႔အားလံုး၄မိနစ္၅မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ေပါင္းေပးပါ။ ၾကက္သားအစားမိမိႏွစ္သက္ရာပုစြန္၊ဘဲသား၊ဝက္သားအျပင္သက္သတ္လြတ္လည္းလုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ဖက္ထုပ္ေကာ္ျပန္႔စိမ္းကိုမိမိႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ရည္တစ္ခုခုနဲ႔တြဲၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © FOODCLUB13 Design by H.M