Tuesday, 10 January 2017

Vietnamese Spring Roll

Vietnamese Spring Roll
********************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********

ၾကက္သား(သို႔မဟုတ္)၀က္သား     အရြယ္ေတာ္     ၅ တံုး
ပုဇြန္                         ၄၀၀ ဂရမ္
မုန္႔ဟင္းခါးဖက္            ဟင္းစားပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
ေကာ္ျပန္႔ရြက္                 အ၀ိုင္း၂၀
ဆလပ္ရြက္                     အရြက္၂၀
ခါၾကက္ဥ၊ ၾကဴဆိုင္၊ သခြားသီး   ရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးထား

ျပဳလုပ္နည္း
*********
၁။ဝက္သားအတံုးေလးမ်ားကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။
ပုဇြန္ ကို လည္းျပဳတ္ျပီး အခြန္ႏႊာ သန္႔ရွင္းျပီးတ၀က္ေလးမ်ားျခမ္းထားပါ။

၂။မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ကို လည္းစားလို႔ရေသာအေနအထားရေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုသန္႔စင္ေအာင္ေဆးေၾကာျပီးအရွည္ေလးမ်ားလွီးထားပါ။

၃။ေရေႏြးေႏြးကို အ၀က်ယ္ဇလံုမွာထည့္ျပီး ေကာ္ျပန္႔ရြက္အေျခာက္တစ္ရြက္ကို ထုိေရေႏြးထဲခဏထည့္စိမ္ျပီး ေရစြတ္သလိုစြတ္ျပီးေပ်ာ့ေအာင္လုပ္လိုက္ပါမယ္ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္မွာခင္းျပီး အဆာမ်ားစီတန္းထည့္ျပီး ေကာ္ျပန္႔လိပ္ လိပ္သလိုလိမ့္လိုက္မယ္ဆိုရင္ ရပါျပီ။မိမိႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႔တို႔တို႔ျပီးေတာ့စားႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ေၾကာ္စားမယ္ဆိုလဲ ေၾကာ္စားႏိုင္ပါသည္။

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
Copyright © FOODCLUB13 Design by H.M